Софийски градски съд отмени решението на Търговския регистър, който преди

...
Софийски градски съд отмени решението на Търговския регистър, който преди
Коментари Харесай

СГС уважи жалбата на Михайлов, Конгресът на БФС остава на 15 март

Софийски градски съд анулира решението на Търговския указател, който преди две седмици отхвърли да впише решението на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз от 6 декември предходната година за осъществяване на ексклузивен избирателен конгрес на 15 март 2024.


Причината се криеше в пропуски в документите от изключителното съвещание на Изпълкома на централата при започване на декември, като от ТР желаеха нередностите да бъдат поправени, преди поканата да бъде публично вписана.

Решението на Търговския указател да не впише поканата за Конгрес през месец март докара до реакция от подалия оставка като президент на БФС Борислав Михайлов, който пусна тъжба до Софийски градски съд, и през днешния ден съдът се произнесе в негова изгода.

„ Отменя по тъжба на БФС отвод на длъжностно лице при Агенцията по вписвания, предписан по заявление за оповестяване на акт по партидата на сдружението - покана за привикване на общо заседание (конгрес) на членове на БФС. Указва на Агенцията по вписвания да разгласи партидата на БФС покана за привикване на конгрес, който да се организира на 15.03.2024 година ", се споделя в решението на съда.

Според него, Конгрес в последна сметка ще има и той остава на 15 март. Решението обаче предстои на обжалване, само че към момента не е ясно дали от ТР ще прибегнат до такава мярка. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР