Софийски градски съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража

...
Софийски градски съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража
Коментари Харесай

Шофьорът, погубил французин, е карал поршето си със 195 км/ч

Софийски градски съд дефинира мярка за неотклонение “задържане под стража ” на Димитър Любенов, предизвикал преди два дни с поршето си тежка злополука на Околовръстното шосе в София, при която почина френски жител, а други двама души бяха ранени, съобщи Sega.bg.

Според експертиза, показана пред съда, той еуправлявал автомобила си със 195 километра в час по Околовръстното шосе на София. Ограничението по артерията е 80 км в час.

На влизане в залата Любенов сподели, че съжалява. Той се разплака в правосъдната зала и съобщи, че след злополуката се е опитал да помогне на потърпевшите, само че не е съумял.„ Съжалявам. Не съм желал да стане по този начин. Извинявам се насемейство ми ", разгласи той и твърди, че в никакъв случай не се е качвал пил и дрогиран да кара кола.

Любенов е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност след шофиране със скорост, по-висока от позволената и след приложимост на алкохол и опиати. Заради резултатите от експертизите, евентуално той ще се снабди с по-тежко обвиненине, в това число и за причиняване на гибел при възможен предумисъл.

Само ден по-рано, представителят на основния прокурор Сийка Милева разгласи, че лидерът е управлявал колата си след приложимост на кокаин и с 1,73 промила алкохол в кръвта и това е било потвърдено стоксико-химичната експертиза от кръвните проби на водача, провокирал злополуката.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР