Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишния Юлиян Цолов

...
Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишния Юлиян Цолов
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини мъжа на бившата мис България Славена Вутова за 11 измами за над 770 000 лв.

Софийската районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 49-годишния Юлиян Цолов в за единадесет измами, при които са нанесени вреди на търговски сдружения на обща стойност 774 384 лв.. Мъжът, който е прочут и като „ българският вълк от Уолстрийт “, е женен за някогашната мис България Славена Вътова.
  Славена Вътова
За интервала от 05.08.2019 година до 07.09.2022 година в София, с общо шест продължавани закононарушения, обвиненият Юлиян Цолов за да набави имотна полза за комерсиално сдружение „ А. “, чийто притежател и шеф е самият той, възбудил и поддържал подвеждане у шефове на търговски сдружения, че заплащат цената на направен онлайн артикул от чиновници на сдружение „ С. “.

Обвиняемият убедил шефовете на сдруженията да подпишат контракти за направа и поддръжка на онлайн платформи за продажба на артикули в интернет с сдружение „ С. “, както и с притежаваното от него сдружение „ А. “.

По този метод Юлиян Цолов предизвикал имотна щета на сдружение „ С. “ в размер на 552 972 лв., защото заплащането по договорите е станало в интерес на компания на обвинения, а осъществяването било осъществено напълно от чиновници на ощетената компания. В хода на следствието е открито, че Цолов е представял компания „ А. “ за дъщерна на „ С. “ и по този метод е отклонил паричните средства към личната си компания.

За интервала от 06.01.2021 година до 19.04.2022 година, с общо 5 закононарушения, обвиненият Юлиян Цолов за да набави за притежаваното от него сдружение „ А. “ имотна полза заблудил шефове на разнообразни търговски сдружения, че сдружението „ А. “ ще създаде или подържа онлайн платформи за продажба на артикули в интернет. Обвиняемият сключил контракти с шефовете на сдруженията, а не направил контрактуваните услуги. По този метод нанесъл вреди на сдруженията в общ размер на 221 412 лв., оповестиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за общо 11 измами. На Юлиян Цолов е наложена мярка за неотклонение „ подписка “, както и възбрана за овакантяване на страната. Разследването продължава.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР