Софийската районна прокуратура е започнала разследване по постъпил сигнал за

...
Софийската районна прокуратура е започнала разследване по постъпил сигнал за
Коментари Харесай

Спецпрокурор е заплашен с убийство, твърди прокуратурата

Софийската районна прокуратура е почнала следствие по постъпил сигнал за редовно следене и закана с ликвидиране на спецпрокурор . Това оповестиха от прокуратурата в четвъртък.

Според държавното обвиняване в сряда в служебния кабинет на магистрата е бил открит книжен плик, адресиран персонално до прокурора, без посочен адресант.

Пликът е бил в долап с писалищен и други работни материали, като в него са открити патрон с диаметър 9х19 мм и няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи. Сред тях са „ кръв “ и „ осведомен “, както и името на непозната страна и болница в столицата.

"Недопустимо е прокурор да откри в служебния си кабинет плик, адресиран персонално до него, съдържащ патрон и отрязъци с послания ", сподели говорителката на основния прокурор Сийка Милева .

Милева добави, че става дума за прокурор, който повече от година е с сложена защита, защото е бил заплашен. Кабинетът на магистрата се намира в постройка, която се употребява от правосъдната власт и се охранява от органите на Министерството на правораздаването.

Говорителката сподели още, че за случая ще бъдат осведомени Европейската комисия, Европейският парламент, посолствата на страните от Европейския съюз, тези на Англия и Съединени американски щати също, както и Консултативният съвет на европейските прокурори.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Разследването е предоставено на следовател от Софийската градска прокуратура.

В края на март Народното събрание законопроекта за закриване на профилираното правораздаване, като следва второ четене. Промените плануват да се закрият Специализираният углавен съд, Апелативният профилиран углавен съд и съответните им профилирани прокуратури.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР