Софийската градска прокуратура започна активно разследване по случая със стрелбата

...
Софийската градска прокуратура започна активно разследване по случая със стрелбата
Коментари Харесай

Жената в метрото е простреляна близо до станцията на летището, имала е билет за Виена

Софийската градска прокуратура стартира интензивно следствие по случая със стрелбата в столичното метро. Вчера малко след 14 ч мъж простреля жена с четири патрона, а по-късно се самоуби.

От прокуратурата оповестиха, че към този момент е открита самоличността на мъжа и дамата. Той е на 58 години, а тя на 56. На името на дамата имало закупен самолетен билет за полет до Виена в 16:05 ч в същия ден. Пътувала към летището с метрото.

Близо до станция " Летище София " мъжът е стрелял. По данни на прокуратурата в мотрисата са открити 7 гилзи.

От обвиняването оповестиха, че сигналът е подаден от ватман, управлявал влака, за изстрели в един от вагоните. Незабавно са били изпратени дежурни екипи на Столична дирекция на вътрешните работи. Назначени са и експертизи - биологична, балистична и видеотехническа.

В утринния блок на Българска национална телевизия престъпният специалист Иван Савов разяснява, че съгласно него става дума за битова кавга, а мъжът е стрелял с револвер, просто тъй като сега е разполагал с такова оръжие.

Всеки един жител, който има огнестрелно оръжие, носи отговорност както за своите дейности, по този начин и за породени по нехайство вреди и той наложително е наясно сега, в който кандидатства и му се издава позволение каква е отговорността, която носи. Преминават се надлежно научен, на практика изпит, който дръзвам да настоявам, че за разлика от друи сектори, където се държат сходни изпити, тези изпити при кандидатстване не оръжие се съблюдават процедурата. Преминава се психическо проучване, където имаме пропуски, то съгласно мен би следвало да бъде по-подробно и да се прави по-задълбочено, изясни Иван Савов, престъпен специалист.

Жената, която е в болница " Света Анна ", към момента е в извънредно тежко положение, а лекарите не престават да се борят за живота ѝ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР