Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу 45-годишния Георги Нанков

...
Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу 45-годишния Георги Нанков
Коментари Харесай

Касапите от Негован отиват на съд

 Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт против 45-годишния Георги Нанков и 40-годишния Пламен Шляпашки за осъществено от тях съзнателно ликвидиране в столицата. Шляпашки е упрекнат и за нелегално държане на оръжие и муниции.

Двамата обвинени са осъждани, като Шляпашки е оправдан по право.

Според държавното обвиняване преди 15 години Георги Нанков се срещнал със фамилията на някогашния треньор по битка Йордан Атанасов и брачната половинка му Мариана. Повод за това бил поетият от него ангажимент да боядисва жилището им в столицата. Впоследствие той правил повсеместен ремонт на всичките им жилища, като през годините съумял да завоюва доверието им.

В интервала 2016 година -2017 година, по време на ремонтни действия в столичен хотел, Георги Нанков се срещнал с Пламен Шляпашки. Двамата траяли да работят дружно на разнообразни строителни обекти, се споделя още в обвиняването.

В началото на юли 2019 година Мариана Атанасова се срещнала с обвинените и им разказала за желанието си да сложи дограма в парцела си на бул. " Витоша " в София. Те приели да извършат услугата и почнали работата в жилището на възрастното семейство. Тогава Георги Нанков споделил на Пламен Шляпашки, че съпружеската двойка разполага с доста пари и би трябвало да им ги вземат, като ги откраднат или убият фамилията. За задачата обвиненият Пламен набавил огнестрелно оръжие - револвер м. " CZ “, дружно с муниции за него и със заглушител, против сумата от 1600 лв., споделят още от държавното обвиняване.

Няколко дни по-късно обвинените почнали работа в жилището на фамилията. Докато обядвали дружно с Г.Н. и П.Ш., стопанинът им споделил за осъществена бърза продажба на личния им апартамент в столичния квартал " Красно село “. Освен това им споделил, че от тази договорка двамата с жена му спечелили няколко хиляди евро.

На 14 юли обвинените отишли в парцела на възрастното семейство бул. " Витоша “, с цел да продължат работата си. По същото време притежателите били там.

Около 12 ч., до момента в който Пламен Шляпашки работел на балкона, Георги Нанков пристигнал при него и му споделил: " Действай! “. Съучастникът му извадил револвера, сложил заглушителя и доближил М.А. След това създал изстрел в главата на старата жена. Веднага по-късно умъртвил с два изстрела и брачният партньор й, се споделя още в обвиняването.

Обвиняемите претърсили целия апартамент, само че не намерили сумата от продажбата на парцела, а единствено златни украшения, монети, часовници и пощенски марки. След като преместили телата на убитите в банята, двамата се придвижили с джип до село Световрачене. Там, от магазин за железарски материали, закупили три огромни бидона и найлонови чували.

Според прокуратурата Георги Нанков и Пламен Шляпашки се върнали в жилището на семейство Атанасови и почнали да разчленяват труповете, което траяло към 4 часа. Напълнили бидоните и чувалите с трупните остатъци и облеклата на жертвите и ги натоварили в автомобила, след което почистили жилището с белина.

Първоначално потеглили към постройката на Техническия университет в столицата, за укриването на частите от телата, само че трансформирали решението си и тръгнали в посока село Негован, настояват още проверяващите. Стигайки до водоема в региона на селото, Георги Нанков декларирал, че мястото е уместно. Там почнали безсистемно да разхвърлят трупните остатъци от жертвите във водата и тръстиката. Същото създали и с килима, взет от хола на жилището на убитите, както и с ножовете, употребявани за разчленяването на телата.

В идващите дни обвинените продали взетите по време на закононарушението златни украшения в заложна къща против сумата от към 900 лв..

На 17 август 2019 година, на потегляне от лов на риба наоколо до село Негован, очевидец забелязал елементи от човешко тяло, за което алармирал полицията. В хода на следствието е била изяснена самоличността на двата натрупа – Йордан Атанасов (на 73 години) и Мариана Атанасова (на 71 години). За закононарушението са арестувани Георги Нанков и Пламен Шляпашки. Понастоящем двамата обвинени са с ограничения за неотклонение " задържане под стража ".

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР