Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по медийни публикации

...
Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по медийни публикации
Коментари Харесай

Градска прокуратура ще разследва българския камион на Кримския мост

Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по медийни изявления по отношение на случая на Кримския мост от 8 декември.

Това се споделя в известие на държавното обвиняване.

Всъщност не " медии ", а съветският президент Путин и неговият началник на следствения комитет Александър Бастрикин първи оповестиха, че камионът, който съществено повреди моста, идва от първична изходна точка - България.

В късото прессъобщение се споделя, че прокурор към този момент е упълномощил дейности на Министерство на вътрешните работи и Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС), като " след привършване материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане ".

Допълнително в СГП е постъпило уведомително писмо от ДАНС за осъществявана от Агенцията инспекция по случая, пишат още от СГП.

Софийската градска прокуратура е приемник на Специализираната, която бе закрита от 27 юли..Ето и истинското известие на прокуратурата:

Софийска градска прокуратура се самосезира по медийни изявления по отношение на случая на Кримския мост от 08.10.2022 година

На 10.10.2022 година Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по отношение на публикуваната в разнообразни медии информация, че камионът, който избухна на Кримския мост на територията на Русия на 08.10.2022 година, е минал през България.

Прокурор в СГП неотложно разпореди осъществяването на инспекция по наличната информация по реда на член 145, алинея 1, т. 3 от Закон за съдебната власт. Проверката е предоставена на Министерството на вътрешните работи и Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС), като след привършване материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане.

Допълнително в СГП е постъпило уведомително писмо от ДАНС за осъществявана от Агенцията инспекция по случая.

За резултатите от инспекцията обществеността ще бъде известена.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР