Софийската градска прокуратура (СГП) протестира присъдата на Герман Костин, осъден

...
Софийската градска прокуратура (СГП) протестира присъдата на Герман Костин, осъден
Коментари Харесай

СГП иска доживотен затвор за Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита

Софийската градска прокуратура (СГП) стачкува присъдата на Герман Костин, наказан за убийството на 5-годишния Никита Плотников. На Костин е наложено наказване 20 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, само че от прокуратурата желаят пожизнен затвор без подмяна.

Това е повторна присъда за Костин. Първоначално беше наказан на пожизнен затвор без право на подмяна, само че по-късно делото беше върнато за наново разглеждане от Софийски градски съд.

Костин е признал, че през февруари 2015 година е умъртвил детето посредством задушаване.

" СГП смята, че действието е извънредно тежко, осъществено по отношение на беззащитно малолетно дете, като интензитетът на дейностите на подсъдимия надвишава нужното за причиняване на гибел на жертвата и е проявена свирепост “, се показва в известието от прокуратурата.

Обвинението проучва и психическите характерности на Герман Костин, които го дефинират като нападателен и нечовечен човек.

Според СГП наказанието от 20 години " отнемане от независимост “ не подхожда на осъщественото закононарушение и е незадоволително, защото не са съобразени изключителната тежест на закононарушението и личностовите характерности на причинителя.

СГП смята, че действието е извънредно тежко, осъществено по отношение на беззащитно малолетно дете, като интензитетът на дейностите на подсъдимия надвишава нужното за причиняване на гибел на жертвата и е проявена свирепост както преди отнемането на живота, по този начин и при последващите дейности на подсъдимия по натъпкване на безжизненото тяло на детето в куфар и изхвърлянето му в язовир Пасарел.

СГП проучва и психическите характерности на подсъдимия, които го индивидуализират като нападателен и нечовечен човек, като и претекстовете за осъществяване на закононарушението, свързани с имуществени и финансови връзки.

Поради това СГП смята, че задачите, визирани в член 36 от Наказателен кодекс, ще бъдат достигнати в най-пълна степен при налагане на наказването " пожизнен затвор без подмяна “, с цел да бъде подсъдимият обособен от обществото и да му се отнеме опцията да прави други закононарушения. Герман Костин е с съветско поданство, с висше обучение, осъждан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР