Софийската градска прокуратура (СГП) e предложила на главния прокурор Иван

...
Софийската градска прокуратура (СГП) e предложила на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Прокуратурата иска да се свали имунитетът на депутата от ДПС Димитър Аврамов

Софийската градска прокуратура (СГП) e предложила на основния прокурор Иван Гешев да изиска от Народното събрание да смъкна имунитета на депутата от Движение за права и свободи Димитър Аврамов.

Искането на прокуратурата е по отношение на водено против Аврамов следствие за търговия с въздействие, по което закритата към този момент обвинителен акт през април 2019 година След закриването на спецсъда разглеждането на наказателното произвеждане е траяло в Софийския градски съд.

От прокуратурата показват, продължаването на наказателното произвеждане против депутат е допустимо единствено след позволение на Народното събрание, каквито са повелите на Конституцията.

Аврамов беше задържан през юли 2012 година, когато бе народен представител от ГЕРБ. След арестите бе снет имунитетът му, с цел да бъде разследван. През 2016 година, само че година по-късно Софийският апелативен съд и върна делото на първата инстанция заради основни нарушавания.

Според прокуратурата Аврамов е изискал от арендатора Светослав Илчовски на пет пъти общо 220 хиляди лева и право на прилагане на аграрни земи, а по-късно е взел 100 хиляди лева, с цел да упражни въздействие върху длъжностни лица и по този начин да реши проблем с други обработваеми земи.

Аврамов твърдял, че ще упражни въздействие върху шефа на регионалната дирекция " Земеделие " Зорница Александрова, за която твърдял, че тя е негов човек и ще уреди проблемите на предприемача.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР