Софийската градска прокуратура (СГП) е отказала да образува разследване заради

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е отказала да образува разследване заради
Коментари Харесай

Прокуратурата отказа да разследва фирма, свързана с Пеевски

Софийската градска прокуратура (СГП) е отказала да образува следствие поради дейностите на офшорката " Виафот инвестмънт България ", написа " Капитал “. Дружеството е обвързвано с депутата Делян Пеевски и години наред пречеше на оръжейния търговец Емилиян Гебрев да придобие русенския цех " Дунарит ".

Българският клон на " Виафот " е благосъстоятелност на записаната на Британските вирджински острови Viafot Limited. Неин краен притежател е юристът на Пеевски Александър Ангелов, разкри преди две години " Биволъ ".

Преди четири години, малко откакто Гебрев се опита да придобие " Дунарит ", " Виафот България " подписа контракт за цесия на взимане на Едуардо Миролио към русенското дружество. Така бяха блокирани опитите на Гебрев да усили капитала на " Дунарит ". След това компанията апелира пред Върховния административен съд решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което се позволява придобиването на " Дунарит " от компанията на Гебрев – " Емко ". В резултат на това антимонополният орган забрани тази договорка, за коет опък още се водят правосъдни разногласия

Проблемът е, че съгласно документи от Търговския указател " Виафот инвестмънт България " е била ликвидирана по искане на шефа ѝ Роман Венев. Ликвидирана е също и офшорната компания. Затова се слага въпросът може ли сдружение, което на процедура не би следвало да съществува, да прави всички дейности по договорката с " Дунарит ".

Прокурорът от СГП Ивайло Петров е приел, че сдружението не е било представлявано пред съда, а само неговият шеф е подавал " тъжби и молби ". Според него всички дейности на шефа на " Виафот инвестмънт България " са били съобразени с комерсиалния закон, защото без значение от заличаването на едноличния притежател на капитала сдружението може да действа до регистриране на неговото лично прекратяване/заличаване по надлежния ред. Затова той отхвърля да образува следствие по случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР