Софийската градска прокуратура проверява сигнал от гражданско сдружение БОЕЦ срещу

...
Софийската градска прокуратура проверява сигнал от гражданско сдружение БОЕЦ срещу
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия ще проверява имотни сделки на Василев и Лорер

Софийската градска прокуратура ревизира сигнал от гражданско съдружие БОЕЦ против министъра на финансите Асен Василев, депутата от „ Продължаваме промяната “ Даниел Лорер.

 

„ Вече нямаме прокурор, за който единствено Господ е над него “, сподели той

Според наблюдаващия прокурор от сигнала не може да се стигне до извода има ли осъществени финансови закононарушения.

 

Затова е предоставена и инспекция в идващите три месеца на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) – новото звено , което проверява лица, заемащи обществени държавни длъжности. Тя беше основана през септември 2023 година (КПКОНПИ беше разграничена на две звена – за битка с корупцията и за лишаване на имуществото).

Основната им задача ще е да проверяват корупцията по високите етажи на властта

В сигнала за съмнителни имотни покупко-продажби и корупция на БОЕЦ попада и името на Станислава Арнаудова, собственичка на компанията „ Интелигентни трафик системи “,  която е медиатор при продажбата на винетки у нас.

Едната договорка е направена от някогашна компания на министър Василев, която сега е със запорирани сметки поради иск на американски жител за 5 млн. лв.. Купувач е компанията на Станислава Арнаудова. Същия ден тя, като физическо лице, е купила парцел на Даниел Лорер на преференциална цена.

 

В чиновника са открити 62 хиляди лв.

 

До този миг екипът ни не се е свързал с Даниел Лорер. Асен Василев съобщи за bTV, че няма да разяснява, до момента в който не се запознае със известието на прокуратурата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР