Софийската градска прокуратура поиска от Специализирания наказателен съд да отстрани

...
Софийската градска прокуратура поиска от Специализирания наказателен съд да отстрани
Коментари Харесай

Прокуратурата иска отстраняване на созополския кмет Панайот Рейзи


Софийската градска прокуратура изиска от Специализирания углавен съд да в профил кмета на Созопол Панайот Рейзи, както и основния счетоводител в морската община, оповестиха от държавното обвиняване.

Спрямо двамата са повдигнати обвинявания за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, осъществено след прелиминарен сговор, при изискванията на продължавано закононарушение и посредством улесняващи документни закононарушения.

В хода на следствието е открито, че вследствие на незаконната активност на двамата обвинени и техен съизвършител, в интервала от 29.08.2014г. до 27.03.2017г. са присвоили над 2 000 000 лева благосъстоятелност на Община Созопол, поверени им да ги ръководят. Парите официално се плащали за строителни действия, само че в действителност постъпвали по сметката на физическо лице, което няма общо с компаниите реализатори.

Кметът и основният счетоводител са направили и документни закононарушения, като умишлено се употребили от неистинен частни документи – контракти и фактури.

Тъй като повдигнатото обвиняване е за съзнателно закононарушение, осъществено по отношение на работата на двамата обвинени, съществуват задоволително учредения да се смята, че служебното им състояние ще сътвори спънки за обективното, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото, показват от прокуратурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР