Софийската градска прокуратура извършва проверка по случая със смъртта на

...
Софийската градска прокуратура извършва проверка по случая със смъртта на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали смъртта на Даная в "Пирогов" е заради незнание или немарливост

Софийската градска прокуратура прави инспекция по случая със гибелта на 15-годишната Даная Кулева в болница „ Пирогов “, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Целта на инспекцията е да се откри дали има задоволително данни за вероятно сбъднат състав на закононарушение по член 123 от Наказателния кодекс, а точно дали гибелта на умрялото дете е породена заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха. В хода на инспекцията ще бъдат тествани всички условия по случая, в това число ще бъдат съобразени осъществените досега две инспекции от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, осведомят от прокуратурата. 

Въпреки минусовите температури майката на Даная - Ани Стоянова, и жители са втори ден на митинг пред „ Пирогов “

От фондация „ Даная “ проведоха няколко протеста с искане за оставката на шефа на „ Пирогов “ до изясняване на случая към лекуването на Даная. Петнайсетгодишното момиче умря през май 2023 година в болничното заведение, където е признато поради случай, при който е блъснало главата си. Даная е страдала от хематологично заболяване.

След репортаж на bTV в болница ''Пирогов'' е назначена вътрешна инспекция

От  Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ съобщиха преди дни, че са установили нарушаване в две лечебни заведения при предписването и отпущането на лекарствен артикул по случая с умрялата Даная. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР