Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна

...
Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна
Коментари Харесай

Слух за прокурорска проверка срещу Бойко Рашков

Софийската градска прокуратура е поискала откриване на данъчна и осигурителна загадка на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, заяви " Дневник ", базирайки се на свои източници. Искането е отправено при започване на седмицата.

Нямаше информация по какво произвеждане е питането, както и дали става въпрос за инспекция или досъдебно произвеждане. Софийската градска прокуратура може да проверява тежки закононарушения, в това число данъчни закононарушения. Корупционните закононарушения се проверяват от профилираната прокуратура.

Бойко Рашков разяснява, че не знае защо става въпрос и не го интересува. Градският прокурор на София Илияна Кирилова също не даваше детайлности за случая, само че по-късно публично отхвърли да има сходни инспекции и претенции за данъчна проверка на вътрешния министър.

В началото на юни, откакто Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по инспекции за имущественото положение на магистрати и политици, избрани медии се прицелиха в имотното му положение. От ГЕРБ също питаха по какъв начин Рашков се е сдобил с няколко парцела.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР