Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят мъж, откарднал бронзов скулптурен релеф, на стойност от 45 000 лв.

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против обвинения С. П. за това, че посредством потребление на техническо средство е лишил непозната движима движимост - бронзов скулптурен релеф, на стойност от 45 000 лв., от владението на Д. П. материално отговорно лице на НУИИ, без нейно единодушие с желание незаконно да я присвои.

Кражбата е в огромни размери и съставлява рисков рецидив - закононарушение по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.2, вр. ал.1, т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.”А” и б.”Б” от Наказателен кодекс.

На 21.06.2019 година към 02,20 ч. обвиненият С. П. се намирал наоколо до постройката на Национално учебно заведение за изящни изкуства в гр. София. На фасадата на сградта бил инсталиран бронзов скулптурен релеф на стойност от 45 000 лв..

Обвиняемият се насочил към релефа с желанието да го отнеме и след това да го продаде, с цел да получи приходи по непозволен метод. Тъй като скулптурният релеф бил крепко инсталиран на фасадата на учебното заведение, обвиненият С. П. решил да го отнеме благодарение на неустановено техническо средство.

В осъществяване на това, той почнал да упражнява напън с техническото средство към закрепения релеф, раздрусал го, откачил го и го взел. С. П. опаковал бронзовия скулптурен релеф в черни чували.

След което видял собствен прочут и го помолил да му помогне да пренесат чувалите до трамвайна спирка наоколо.

По случая било формирано досъдебно произвеждане, в хода на което било открито, че обвиненият С. П. е направил действието при изискванията на рисков рецидив, откакто е бил осъждан за тежко съзнателно закононарушение на отнемане от независимост не по-малко от една година, както и два пъти на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент. Спрямо него била взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои делото против С. П. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР