Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят мъж, карал с 3.24 промила алкохол

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против обвинения Николай С. за това, че управлявал моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а точно 3,24 на хиляда, открито по надлежния ред, посредством протокол за химическо проучване за установяване концентрацията на алкохол в кръвта - закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс. На 08.08.2020 година към 19,00 часа обвиненият Николай С. управлявал лек автомобил в гр. София, по ул. „ Генерал Йосиф В. Гурко”.

Той бил спрян за осъществяване на полицейска инспекция от екип на отдел „ Пътна Полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи. В хода на инспекцията, защото обвиненият мощно лъхал на алкохол, същият бил пробван за приложимост на алкохол чрез техническо средство „ Алкотест Дрегер 7510 “.

Уредът отчел позитивен резултат - 3,01 на хиляда централизация на алкохол в издишания въздух. На обвинения Николай С. бил формиран акт за определяне на административно нарушаване и бил публикуван ваучър за проучване. Той бил превозен от чиновниците на Министерство на вътрешните работи до болнично заведение, където дал кръв за проучване.

От показаните за разбор кръвни проби дадени от обвинения е открита приложимост на алкохол над 1,2 на хиляда, а точно – 3,24 на хиляда. Предстои наказателното произвеждане против Николай С. да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР