Софийска районна прокуратура внесе в Районен съд-Перник обвинителен акт срещу

...
Софийска районна прокуратура внесе в Районен съд-Перник обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Васил Михайлов предаден на съд за 4 закани с убийство към приятелката си

Софийска районна прокуратура внесе в Районен съд-Перник обвинителен акт против прокурорския наследник Васил Михайлов за отправени четири закани с ликвидиране към жена.

Деянията са осъществени в интервала 28 октомври 2022 година до 21 юли 2023 година

Установено е, че на 28 октомври 2022 година към 04,00 часа в апартамент в Перник, Михайлов се заканил с ликвидиране на Б.Р., като ѝ споделил: " Ще те убия! ", а по-късно почнал да нанася удари с ръка по лицето й. На неустановена дата през декември 2022 година и на 1 юли 2023 година се обадил на дамата по телефона и още веднъж й споделил, че ще я убие. На 21 юли 2023 година в Перник обвиненият още веднъж се заканил с ликвидиране по отношение на Б.Р., като й направил жест с ръка наподобяващ пукотевица с револвер, ориентиран към нея.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване " отнемане от независимост " за период до 6 години. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи, осъществени са претърсвания и е конфискуван мобилен телефон, който обвиненият е употребил до момента в който е бил в пандиза в София.

Това е третият обвинителен акт, който е импортиран от Софийска районна прокуратура по отношение на Васил Михайлов за осъществени закононарушения на територията на град Перник. Михайлов е обвиняем и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с ликвидиране и безчинство, по което съвещанията не престават в Софийски областен съд.

По обвиняване на Софийска районна прокуратура за закана с ликвидиране и нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди Михайлов и му е наложено наказване от 20 месеца " отнемане от независимост ", чието осъществяване се отлага за период от 4 години.
 Адвокатът на Васил Михайлов желае отказ на прокурора по делото Обновена
Адвокатът на Васил Михайлов желае отказ на прокурора по делото

Защитата се съмнява в безпристрастността на държавния обвинител
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР