Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 44-годишен

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 44-годишен
Коментари Харесай

Съдят мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 44-годишен мъж, който в интервала от 26.11.2020 година до 28.03.2021 година в изискванията на продължавано закононарушение направил две действия като нарушил заповед за незабавна отбрана.

На 26.11.2020 година, към 18,30 часа, в апартамент в кв. „ Орландовци “, гр. София, обвиненият А.П. не извършил Заповед за отбрана от домашно принуждение, с която е длъжен да се въздържа от осъществяване на актове на домашно принуждение във връзка с родителите си и му е неразрешено да ги доближава, като хванал майка си с ръце за косата, съборил я на пода в кухнята и почнал да ѝ нанася удари с юмруци по главата и тялото.

На 28.03.2021 година, към 20,00 ч. в апартамент в кв. „ Орландовци “, гр. София, А.П. още веднъж нарушил заповедта за незабавна отбрана като отишъл в дома на родителите си и почнал да ги наскърбява и да крещи, че ще ги възпламени.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 296, алинея 1 вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи.

Предстои делото против А.П. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР