Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност обвиняемия 51-годишен

...
Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност обвиняемия 51-годишен
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа шофьора, забил се с джипа си в жилищен блок в София

Софийска районна прокуратура (СРП) притегли към наказателна отговорност обвинения 51-годишен водач за това, че е карал джипа си в нетрезво положение. Мъжът се заби в жилищен блок в столичния квартал "Дружба ".



Мъжът аварирал с различен автомобил, след което минал през детска площадка и самокатастрофирал в тераса на жилищен блок. На мястото били изпратени полицейски чиновници на отдел „ Пътна Полиция “-СДВР, които пристъпили към осъществяване на инспекция. Обвиняемият бил тестван за съществуване на алкохол в кръвта, като дрегерът отчел позитивен резултат от 2.51 на хиляда.
Престъплението, за което мъжът е притеглен като обвинен, е наказуемо с отнемане от независимост от една до три години и с санкция от двеста до хиляда лв., напомнят от прокуратурата.
Предвид високата социална заплаха на действието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа.
Предстои да бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР