Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 19-годишен младеж,

...
Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 19-годишен младеж,
Коментари Харесай

Дават на съд пиян и дрогиран водач, причинил катастрофа с пострадали

Софийска районна прокуратура (СРП) притегли към наказателна отговорност 19-годишен юноша, карал след приложимост на алкохол и опиати и предизвикал злополука с потърпевши.

На 22.07.2022 година към 23,50 часа в гр. София, обвиненият А.П. карал лек автомобил марка " Хюндай " по пътното платно на кръговото кръстовище " 4-ти километър ". При излизане от кръговото кръстовище, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата като несъобразил скоростта на придвижване, изгубил надзор над автомобила и осъществил пътнотранспортно произшествие и аварирал в бордюр, железен дирек и железна ограда.

По несъобразителност предизвикал междинна телесна щета на четири лица.

Пробите за алкохол и опиати на лидера се оказали позитивни. Пристигналите на място служители на реда създали на обвинения тест с " Дрегер 7510 ", който отчел 1,03 алкохол в издишания въздух. Направили му и " Дръг тест ", който отчел, че А.П.е карал след приложимост на кокаин и амфетамин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Предвид опцията да извърши друго закононарушение обвиненият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.
 Шофьор катастрофира на кръстовище с кръгово придвижване в София
Шофьор катастрофира на кръстовище с кръгово придвижване в София

Няколко души пострадаха, жена е с заплаха за живота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР