Софийска районна прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 19-годишния Васил

...
Софийска районна прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 19-годишния Васил
Коментари Харесай

Повдигнаха още две обвинения на прокурорския син от Перник

Софийска районна прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност 19-годишния Васил Михайлов. Той е упрекнат за две закононарушения, осъществени на територията на град Перник, оповестяват от прокуратурата.

На 12.05.2022 година към 01,00 часа наоколо до детска площадка в гр. Перник, обвиненият. се заканил с ликвидиране на В.В. и му нанесъл удари с корав предмет и с пестник в региона на главата, като по този начин му предизвикал лека телесна щета. От държавното обвиняване показват, че действието е осъществено по хулигански подбуди, на обществено място, без потърпевшият да е провокирал обвинения.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 144 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване " отнемане от независимост ".

Михайлов е обвинен и по друго досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди, закана с ликвидиране и безчинство. Разследването по него е завършило с внасяне на обвинителен акт в Софийски областен съд.

Припомняме, откакто Васил Михайлов бе притеглен към наказателна отговорност за нанасянето на телесна повреда от 11 юни 2022 година, той прекара 5 месеца в ареста, само че по-късно бе пуснат под домакински арест.

Още на идващия ден се появиха, сигнали, че Михайлов нарушава наложената му мярка за неотклонение. След инспекция бе открито, че гривната му за проследяване не постоянно е излъчвала сигнал.

Съдът в началото отхвърли да върне Михайлов в ареста, а прокуратурата стачкува това решение. На 10 ноември обаче му бе наложена още веднъж мярка " задържане под стража ".

Главният прокурор Иван Гешев пък изиска оставката на бащата на обвинения, пернишкия прокурор Бисер Михайлов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР