Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с публикация на

...
Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с публикация на
Коментари Харесай

Прокуратурата се сезира за заплахи срещу живота на общинския съветник Борис Бонев

Софийска районна прокуратура се самосезира по отношение на обява на столичния общински консултант Борис Бонев в обществена мрежа, в която написа, че е получил информация от българските служби за непосредствена опасност за живота му, която е доказана и от задграничните партньорски служби.

Прокурор от Софийска региона прокуратура ще извърши персонални инспекция по случая, а Бонев ще бъде свикан за снемане на пояснения.

Във връзка с изказванията на Борис Бонев са изпратени писма до Министерство на вътрешните работи, ГДБОП-МВР, ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи, ДАР, ДАНС и до Служба „ Военно разузнаване “ с въпроси дали са сезирани за опасност по отношение на него и в случай че да – какви ограничения са взети за отбраната му.

В обявата си общинският консултант написа, че е дал подробни показания пред способените органи. В прокуратурата досега не е постъпила сходна информация от институциите, която по закон би трябвало да бъде докладвана неотложно на прокуратурата.

Необходимостта от реализиране на управление и контрол за законосъобразното и навременно осъществяване на дейности по сигнали, съдържащи данни за осъществени закононарушения, е извънредно пълномощие на Прокуратурата на Република България.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР