Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена

...
Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена
Коментари Харесай

Прокуратурата образува досъдебно производство за принуда, упражнена спрямо Радостин Василев

Софийска районна прокуратура се самосезира по отношение на информация, публикувана в медиите, в която се съдържат данни за осъществено закононарушение по отношение на депутата от 49-ото Народно заседание Радостин Василев.

Образувано е досъдебно произвеждане за това, че на 25 май в София Василев е бил заставен да извърши нещо срещу волята си, като за задачата е бил застрашен.

Василев разкри, че нощес е получил позвъняване персонално от началник на спецслужба, който му е споделил, че им сигнал за опасност към него

На 26 май Радостин Василев  е дал сведения пред прокурор по отношение на формираното досъдебно произвеждане. Разследването по случая продължава.

В случай, че бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение против републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното произвеждане ще бъде изпратено по подготвеност в Софийска градска прокуратура.

Заседанието е било онлайн, извършено на 21 май

Радостин Василев влезе под светлината на прожекторите в края на предходната седмица. Тогава популяризира аудиозаписи от онлайн съвещание на " Продължаваме промяната ", в които Кирил Петков твърди, че Бойко Борисов " ще бъде изпран " и до момента в който той се опасява от Иван Гешев, държавно управление ще има.

Впоследствие договарянията за държавно управление бяха замразени .

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР