Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж, заканил

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж, заканил
Коментари Харесай

Обвиниха мъж, заканил се с убийство на жена и нанесъл й телесна повреда

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 36-годишен мъж, заканил се с ликвидиране на дамата, с която се намира във фактическо съпружеско общуване, и й нанесъл телесна щета. На 16.02.2024 година в апартамент в ж.к. „ Красна поляна “ в гр. София, обвиненият  С.Д. удрял с ръце по тялото и главата М.К. и й предизвикал лека телесна щета.

На 26.02.2024 година С.Д. се заканил на дамата с ликвидиране с думите: „ Ще те приключа! Където те намеря, там ще те оставя! Ще те запаля! “.

Заканването възбудило състоятелен боязън у дамата. Деянията са осъществени в изискванията на домашно принуждение. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 131, ал.1, т.5а, вр. с чл.130, ал.2 от Наказателен кодекс и по член 144, ал.3, т.1 и т.3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване „ отнемане от независимост “. Предвид опцията да извърши друго закононарушение С.Д. е арестуван за период до 72 часа.

Предстои през днешния ден, 29.02.2024 година, наблюдаващият прокурор да внесе искане в Софийски областен съд за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР