Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 31-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 31-годишен мъж за
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини мъж за разпространение на порнографски материали с деца


Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 31-годишен мъж за държане и разпространяване на нецензурен материали с малолетни и малолетни лица.

В интервала от 24.12.2021 година до 26.12.2021 година в гр. София, посредством потребление на чат приложение, обвиненият К.Д. е популяризирал фотоси, съдържащи порнографско наличие с лица, очевидно изглеждащи малолетни и малолетни.

На 16.08.2022 година към 09,15 ч. на работното си място в аптека в гр. София, обвиненият К.Д. е държал в телефон фотоси на малолетни и малолетни лица с порнографско наличие. По време на претършуване на дома на К.Д., чиновници на ГДБОП-МВР са разкрили портативен компютър, в който е имало фотоси и видеа с порнографско наличие, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 159, алинея 4, т. 1, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс и по член 159, алинея 6, прочие 2 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият е роден в Ливан и има данни, че е възнамерявал да пътува отвън границите на Република България. Предвид опцията да се укрие или да извърши друго закононарушение, прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР