Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж за
Коментари Харесай

След протеста срещу БФС: Повдигат обвинение срещу младеж, хвърлил камък по полицейски микробус

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 20-годишен мъж за осъществени хулигански дейности и разваляне на непозната благосъстоятелност по време на митинга против БФС.

На 16.11.2023 година към 19.35 ч. пред постройката на Посолството на Република Турция в гр. София, обвиненият Е.П. е хвърлил камък, с който е счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус. Той е упрекнат и за това, че е повредил  непозната движима движимост, която е държавна благосъстоятелност.

Хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи си свършиха работата, сподели още той

По случая е формирано досъдебно произвеждане, като се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Е.П. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Софийска районна прокуратура следи и управлява още две досъдебни производства за счупени и развалени недвижими движимости, както и за хулигански прояви. Разследването по тях продължава.

След предписание на основния прокурор Борислав Сарафов

Спрямо близо 30 лица, които в началото са били арестувани за период до 24 часа от органите на Министерство на вътрешните работи по време на митинга, се ползват ограничения по Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия, оповестяват от Софийската районна прокуратура.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР