Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за извършени хулигански

...
Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за извършени хулигански
Коментари Харесай

Задържаха младеж, замерил с камък полицейски микробус по време на протеста

Софийска районна прокуратура упрекна и задържа мъж за осъществени хулигански дейности и разваляне на непозната благосъстоятелност по време на митинг във връзка футболен мач, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Вчера към 19:35 ч. пред постройката на Посолството на Турция в София обвиняемият, 20-годишен мъж, хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус . Деянието се отличава с изключителна смелост, показват от прокуратурата. Мъжът е упрекнат и за това, че е развалил непозната движима движимост, която е държавна благосъстоятелност.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “. Мъжът е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. 

Софийска районна прокуратура следи и управлява още две досъдебни производства за счупени и развалени недвижими движимости, както и за хулигански прояви. Разследването по тях продължава. Спрямо близо 30 лица, които в началото са били арестувани за период до 24 часа от полицията по време на митинга, се ползват ограничения по Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. 

Над 80 детайла от градската инфраструктура са с открити вреди след снощните митинги в центъра на София , оповестиха от пресцентъра на общината. Фенове и служители на реда пострадаха нощес при протеста против управлението на Българския футболен съюз. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР