Софийска градска прокуратурата образува досъдебно производство за тежко умишлено пътнотранспортно

...
Софийска градска прокуратурата образува досъдебно производство за тежко умишлено пътнотранспортно
Коментари Харесай

Прокуратурата: Водачът на микробуса, превозвал мигрантите, е криминално проявен и неправоспособен

Софийска градска прокуратурата образува досъдебно произвеждане за тежко съзнателно пътнотранспортно произшествие и за каналджийство, по случая с тежко ранения служител на реда тази заран. Това заяви на брифинг градският прокурор на София Илиана Кирилова, съобщи кореспондент на  Агенция Фокус . Делото ще бъде под надзора на прокуратурата и към този момент е предоставено на НСС с оглед спецификата на случая и опита, който имат.

Провеждат се интензивно разпити на очевидци, търсят се преводачи от сирийски,за да бъдат разпитани и мигрантите. 

За лидера на микробуса, който е превозвал мигрантите се знае, че е престъпно проявен и е допустимо да има и осъждания, сподели прокурор Иво Илиев. 

По  първоначална информация бусът се е движил с много висока скорост и не е извършил полицейските разпоредби за прекъсване, за това е бил преследван. Той излиза от магистрата и влиза в околовръстния път, когато е станал случая. Полицаите са имали някакви съмнения за този бус, за това са се пробвали да го спрат. Той е бил прихванат на автомагистралата след Пловдив.  

Тепърва ще се събират доказателства за това от кое място е тръгнал буса и какъв брой тъкмо мигранти е превозвал, обясниха от прокуратурата. 

" Ударът е доста сериозен. Най-вероятно е изгубил надзор лидерът ", сподели един от следователите от Национална следствена служба, който участваше в огледа на местопроизшествието. По думите му гоненият микробус е навлизал в завой, пробвайки се да се качи на " Околовръстния път ", а асфалтът евентуално е бил влажен ", изясни следовател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР