Софийска градска прокуратура внася обвинителен актСвидетели са дали показания, че

...
Софийска градска прокуратура внася обвинителен актСвидетели са дали показания, че
Коментари Харесай

Бивш кандидат на Мая Манолова на съд за купуване на гласове

Софийска градска прокуратура внася обвинителен акт
Свидетели са дали показания, че Цветелин Георгиев е разнасял пакети с храна

Заплашен е от 1 до 6 година затвор

Бившият кандидат-депутатът от “Изправи се! Мутри вън!” Цветелин Георгиев отива на съд за пазаруване на гласове. Софийска градска прокуратура е завършила следствие по досъдебно произвеждане, формирано за закононарушение срещу политическите права на жителите и внася обвиняване против него. На 29 юни - 2 седмици преди парламентарните избори на 11 юли, Георгиев раздал на четирима души от бургаското село Маринка пликове с салами, брашно, леща и макарони, с цел да ги накара да гласоподават за избран претендент и коалиция.

Още тогава по искане на основния прокурор Иван Гешев ЦИК смъкна имунитета на кандидат-депутата. След привличането му като обвинен, му е била наложена мярка за неотклонение “подписка”. Разпитани са очевидци, част от които пред арбитър и са събрани доказателства за осъщественото закононарушение.

След абсурда Румен Димитров, кмет на село Атия, където Георгиев живее, не беше сюрпризиран: “Това го прави от години. И на локалните избори! Според вас, по какъв начин е станал общински консултант? С преференциите? С 19 гласа от село Атия ли?!”

Георгиев е общински консултант в Созопол от гражданската квота Съюз на демократичните сили. През февруари т. година ненадейно беше показан като общински координатор на обединението на Мая Манолова. “Изправи се! Мутри вън!” се разграничиха от дейностите му и го заличиха от изборните описи с претендент депутати. Ако виновността на Георгиев бъде потвърдена, той може да получи от 1 до 6 година затвор и санкция от 10 000 до 20 000 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР