Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)
Коментари Харесай

Дадоха Йоан Матев на съд

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителeн акт против Йоан Матев за осъществено от него ликвидиране по изключително непосилен за убития метод, оповестиха от прокуратурата. Ако бъде приет за отговорен, Матев би могъл да получи наказване „ отнемане от независимост “ от 5 до 12 години. Размерът на наказването е съгласуван с събитието, че деецът е бил малолетен все още на осъществяване на действието, съобщи Българска национална телевизия.

Йоaн Матев е предаден на съд за това,че на 2 юни 2015г. в 11.43 ч. в град София, в парк,,Борисова градина ”, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си съзнателно, е умъртвил малолетния Г. И. като му нанесъл един удар с нож.

В резултата на това били наранени витално значими органи и настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на потърпевшия.

Деянието е квалифицирано като осъществено „ по изключително непосилен метод “, защото след приемане на пострадването досега, в който се развила острата кръвозагуба и потърпевшият изпаднал в безсъзнание /поради обезкървяването на мозъчните структури/, той изпитвал обилни по интензитет болки и е могъл прочувствено да осъзнае протичащото се с него.

В деня на закононарушението обвиненият Матев забелязал потърпевшия Г.И. инцидентно на скамейка в „ Борисовата градина “. Въпреки, че двете момчета не се познавали преди този момент у Матев се оформил предумисъл да нападне потърпевшия.

Нанесъл му един удар с нож, който всекидневно носел в себе си.

В хода на следствието оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. След това избягал от местопроизшествието и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР