Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу кмета на Дивотино за укриване на данъци

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен акт против Румен С. - кмет на с.Дивотино, за укриване на данъчни отговорности в изключително огромни размери.

Румен С. е предаден на съд, по тази причина, че в интервала 13.02.2008г. -12.02.2011г. е избегнал определяне и заплащане на налози в размер на 833 297,95 лева, от които 555 531,97 лева изискуем налог по ЗДДС и 277 765,98 лева изискуем корпоративен налог по ЗКПО.

При воденето на счетоводството той неведнъж съставял документи с погрешно наличие, в които отразявал покупко-продажби, без те да са действително осъществени.

След това, при подаване на изискуемите от закона заявления пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите 24 пъти удостоверил това и по този метод ежемесечно намалял размера на дължимия към фиска налог добавена стойност, както и дилжимия за съответната година корпоративен налог.

Към инкриминирания интервал Румен С. бил едноличен притежател и шеф на комерсиално сдружение, занимаващо се с вътрешна и външна търговия, посредническа маркетингова, рекламна, осведомителна и издателска, туристическа, транспортна, строителна и селскостопанска активност, хотелиерство и ресторантьорство.

Спрямо Румен С. е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000лв.

Ако бъде приет за отговорен Румен С. може да получи наказване отнемане от независимост за период от 1 /една/ до 8 /осем/ години и „ санкция “ от пет хиляди до двадесет хиляди лв..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР