Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в съда срещу

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в съда срещу
Коментари Харесай

Предадоха на съд апелативният прокурор на Варна Чавдаров за незаконни боеприпаси

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в съда против апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, оповестиха от държавното обвиняване.

Обвинението е за това, че на 26 юли в апартамент в морския град той е държал огромно количество, общо 335 броя муниции за огнестрелно оръжие, без да има съответно позволение за тях.

Според обвинителния акт Чавдаров е имал издадени две годни разрешителни от „ Контрол на общоопасните средства “ към Първо РПУ във Варна за предпазване, носене и приложимост на общо 10 броя огнестрелни оръжия и 240 броя муниции.

На 18 юли против апелативния прокурор на Варна бе формирано досъдебното произвеждане за корупционно закононарушение.

Предметът на следствие по това досъдебно произвеждане включвал определяне на възможна съпричастност, заради което наблюдаващият прокурор е изискал и получил позволение от Софийски градски съд за „ претършуване и изземване “ на няколко адреса във Варна, един от които непрекъснатият адрес на обвинения. Той е предал на проверяващите органи общо 575 муниции, или с 335 броя надвишаващи тези, за които имал разрешителни.

На 31 юли Софийската градска прокуратура предяви разпореждане за привличане на Владимир Чавдаров в качеството на обвинен. Спрямо него е постановена мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 10 000 лева

От главното дело са отделени материали за корупционно закононарушение, за което следствието продължава.

Процесуално-следствените дейности са осъществени от СО-СГП под управлението и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР