Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 18-годишния А. А.

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 18-годишния А. А.
Коментари Харесай

Обвиниха и задържаха за 72 часа шофьора, убил двама пешеходци

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинен 18-годишния А. А. и го задържа за период до 72 часа по отношение на пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е породена гибелта на 22-годишния Я. С. и 24-годишната А. М., осведомиха от пресцентъра на СГП.

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 08.05.2023 година в изискванията на необходимост и се води в Сектор " Разследване на транспортни закононарушения “ към Отдел " Разследване “ при Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

В началния стадий на следствието са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни, с цел да се направи аргументиран извод, че на 08.05.2023 година към 00:15 ч. в гр. София при ръководство на лек автомобил по бул. " Сливница “ с посока на придвижване от ул. " Мелник “ към бул. " Константин Величков “ и в региона на кръстовището с ул. " Русе “, А. А. е нарушил разпоредбите за придвижването по пътищата, като, движейки се с несъобразена скорост, не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Я. С. и А. М., и е осъществил пътнотранспортно произшествие, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на двамата пешеходци.

А. А. е притеглен като обвинен за закононарушение по член 343, алинея 3, б. " б “, прочие 1 във вр. с алинея 1, б. " в “, прочие 1 във вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван с мярка за процесуална насила за период до 72 часа.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая продължава с разпити на очевидци, осъществяване на нужните експертизи, както и на други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая в сходство с условията на закона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР