Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република
Коментари Харесай

Прокуратурата съветва Гешев да поиска от ЦИК да свали имунитета на кандидат-депутат

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе стимулирано искане до Централната изборна комисия (ЦИК) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на В. Г., претендент за народен представител в изборите за Народно заседание, оповестяват от прокуратурата.

Предложението е направено от прокурор от отдел " Специализиран " към СГП. То е по отношение на формирано при започване на месеца досъдебно произвеждане.

В хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 02.09.2022 година, към 15.35 ч., в град Сливен, В. Г. е управлявал лек автомобил след приложимост на високорисково наркотично вещество метамфетамин. Освен това той си е служел и с непознати табели с регистрационен номер.

Извършени са разпити на очевидци, направена е съдебно-химикотоксикологична (токсикохимична) експертиза, извършени са и други дейности по следствието, приложени са писмени доказателствени материали.

В предлагането на наблюдаващия прокурор се показва, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на лицето В. Г.

Като претендент за депутат обаче той е " лице с имунитет " и с оглед наредбата на член 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на ЦИК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР