Софийска градска прокуратура (СГП) е получила препратен от Върховна касационна

...
Софийска градска прокуратура (СГП) е получила препратен от Върховна касационна
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана Василев и Петков за престъпление срещу републиката

Софийска градска прокуратура (СГП) е получила препратен от Върховна касационна прокуратура сигнал за " закононарушения срещу републиката " от страна на Асен Василев и Кирил Петков . Сигналът е подаден от Политическа партия " Възраждане " и Вътрешна македонска революционна организация , които се базират на изнесените по време на конференцията на Радостин Василев изказвания. Според сигналите е осъществено закононарушение срещу републиката, съответно по член 103 и член 105 от Наказателен кодекс, с изявлението за координиране на назначения на шефовете на служби с непознати посолства.

Сигналът за осъществено закононарушение от общ темперамент е разпределен на инцидентен принцип на прокурор от Софийска градска прокуратура.  Съответно той по реда на Закона за правосъдната власт е упълномощил на Държавна организация " Национална сигурност " да извърши инспекция по случая.

След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има задоволително данни за осъществено закононарушение.

За сигнала си от " Възраждане " оповестиха още в петък на трибунка в Народното събрание, както и от Вътрешна македонска революционна организация, които предоставиха и текста му. Изводът, който вършат войводите от чутото е, за самопризнания за дейности по договаряне сред Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и " посолствоТО ", като ставало ясно, че водачите на Политическа партия " Продължаваме промяната " са предложили промяна на шефовете на познавач служби и кои да бъдат новите началниците на ДАНС, ДАР, ДАТО, Главен секретар на Министерство на вътрешните работи в Република България, кои да бъдат имената на министрите и така нататък

" Подобни и други дейности за кадруване в службите за сигурност с изключение на политическа интервенция в работата им, съставляват и опасност за националната сигурност. Намесването на представители на непознати страни в метода на асортимент и назначение на ръководителите на държавни структури в бранш " Сигурност " е неприемливо ", декларират от Вътрешна македонска революционна организация, въпреки че по-късно се базират на изявления в медиите. 

" В изявленията на средствата за осведомление става дума за авансово консултиране, координиране, одобрение на възможни кандидатури за началници на службите, които Кирил Петков и Асен Василев (не е ясно в какво качество и защо) дефинират като " наши хора ".

От Вътрешна македонска революционна организация желаят от основния прокурор:
Да приемете звукозаписите от онлайн съвещание на Националния съвет на Политическа партия " Продължаваме промяната ", които да послужат като нужния легален мотив, според член 208, т. 2 Наказателно-процесуален кодекс, за започване на следствие от Ваша страна за съществуване на закононарушение осъществено от посочените в записите български жители Кирил Петков и Асен Василев, по член 103 и 105 от НК; Да установите кое е цитираното в записите " посолство ", " посолства "? Какво са договорили с това с " посолство ", " посолства " цитираните две лица?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР