Софийска градска прокуратура предложи на главния прокуроро Иван Гешев да

...
Софийска градска прокуратура предложи на главния прокуроро Иван Гешев да
Коментари Харесай

Прокуратурата иска имунитета на Димитър Аврамов от ДПС

Софийска градска прокуратура предложи на основния прокуроро Иван Гешев да изиска от Народното събрание да смъкна имунитета на депутата от Движение за права и свободи Димитър Аврамов.

Обвинението желае за следващ път позволение от депутатите за продължение на наказателното произвеждане против народния представител. Той е притеглен към наказателна отговорност за търговия с въздействие. Аврамов е упрекнат, че през 2012 година, когато беше народен представител от ГЕРБ, е изискал от предприемача Светослав Илчовски 220 000 лева,, както и право върху използването на земеделските земи на ищеца.

В известието на прокуратурата се споделя, че предлагането е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към Софийската градска прокуратура. Обвинителния акт против Аврамов е импортиран на 15.04.2019 година от Специализираната прокуратура.

В Специализирания углавен съд е формирано правосъдно произвеждане, като след закриването на съда разглеждането на наказателното произвеждане е траяло в Софийски градски съд.

Продължаването на наказателното гонене против народния представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на самия Аврамов.

Според държавното обвиняване през юли 2012 година Аврамов, в съучастничество с някогашния общински консултант от Плевен Методи Петков и В.Ц.Ч., е изискал 220 000 лева от предприемача Светослав Илчовски, от които е получил 100 000 лева, а настрана е изискал правото да употребява земеделска земя в Монтанско. Срещу това Аврамов е поел ангажимент да упражни въздействие върху директорката на Областна дирекция „ Земеделие “ Зорница Александрова във връзка със земи, за които се отпускат дотации.

Аврамов, който към оня миг е народен представител от ГЕРБ. Аврамов е задържан и изключен от партията, а по-късно става народен представител от Движение за права и свободи и е лидер на листата в Монтана.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР