Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България

...
Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България
Коментари Харесай

Прокуратурата иска имунитета на кандидат-депутат, карал дрогиран

Софийска градска прокуратура предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Централната изборна комисия (ЦИК) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на В. Г., претендент за народен представител в изборите за Народно заседание, планувани за 02.10.2022 година

Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на формирано на 02.09.2022 година досъдебно произвеждане.

В хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 02.09.2022 година, към 15.35 ч., в град Сливен, В. Г. е управлявал лек автомобил след приложимост на високорисково наркотично вещество метамфетамин, както и че си е служел с табели с регистрационен номер, сложени на управлявания от В. Г. автомобил, които табели били издадени за друго моторно транспортно средство.

Извършени са разпити на очевидци, направена е съдебно-химикотоксикологична (токсикохимична) експертиза, извършени са и други дейности по следствието, приложени са писмени доказателствени материали.

В предлагането на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на В. Г. за закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс и за закононарушение по член 345, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Като претендент за депутат В. Г. е „ лице с имунитет “ и с оглед наредбата на член 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на ЦИК, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР