Софийска градска прокуратура повдигна обвинение пред Софийски градски съд срещу

...
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение пред Софийски градски съд срещу
Коментари Харесай

Баща и син са обвинени в умишлено убийство

Софийска градска прокуратура повдигна обвиняване пред Софийски градски съд против татко и наследник за съзнателно ликвидиране, оповестяват от Прокуратурата.

На С. И., на 51 години, и на Т. И., на 25 години, е повдигнато обвиняване за закононарушение от Наказателен кодекс.

Доказателствата по делото сочат, че на 24.06.2021 година към 19:30 ч. в гр. София, кв. " Христо Ботев “, обвинените С. И. и Т. И. нанесли голям брой удари на Г. С. (братовчед на С. И. и техен съсед) и по този метод съзнателно го умъртвили. С. И. употребявал непостоянен по делото корав тъп железен предмет, а Т. И. нанасял ударите с дървен прът.

В резултат на побоя на Г. С. били породени голям брой контузии в региона на главата, в това число тежка закрита черепно-мозъчна контузия на главата, изразяваща се в строшаване на дясна теменна кост и развили се след това мозъчни кръвоизливи.

За случая било сигнализирано на тел. 112. На място пристигнал екип на " Бърза помощ “, само че потърпевшият отказал да бъде закаран в болница.

С времето здравословното му положение, провокирано от нанесения му побой, се влошило и той бил признат за лекуване. В разследване на тежката закрита черепно-мозъчна контузия настъпили затруднения, довели до парализа на значими мозъчни центрове с следващо мощно увреждане в общото положение на организма на потърпевшия. Усложненията довели до остра сърдечно-съдова и дихателна непълнота, които станали и повода за гибелта на Г. С., който умрял на 07.07.2021 година

Установената фактическа конюнктура и осъщественото от обвинените се потвърждават от събраните в хода на следствието показания на очевидци, протоколи за претършуване и изземване, протоколи за освидетелстване, направените експертизи и други доказателствени материали.

Двамата обвинени са с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража “. Те са с главно обучение, безработни, неосъждани.

Предстои обвинителният акт да се прегледа от съда в разпоредително съвещание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР