Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за злоупотреби

...
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за злоупотреби
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва служители за злоупотреба с пари чрез настоятелството на Софийската математическа гимназия

Софийска градска прокуратура образува досъдебно произвеждане по сигнал за злоупотреби с пари на настоятелството на Софийската математическа гимназия, оповестява " Офнюз ". Пред " Дневник " говорителката на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова удостовери информацията и сподели, че то е формирано на 19 януари.

Досъдебното произвеждане е поради корист на длъжностно лице със служебното му състояние за набиране на полза, с което е ощетена общинска благосъстоятелност, посочи Таскова. Към момента няма привлечени хора в качеството им на обвинени, тъй като е прекомерно рано, изясни още тя и напомни, че от ноември 2017 година следствията не се образуват против някого или против незнаен причинител, а по незаконното действие.

По информация на " Офнюз " се проверяват двама души по отношение на подаден сигнал на родители на деца в гимназията. Опасенията им за обири се породили, когато разбрали, че парите за такси и нощувки, които платили за присъединяване на почти 100 деца в математическо съревнование в Созопол, в действителност са били осребрени на името на настоятелството. Те платили по 273 лева, без да получат документ за разхода, след което открили, че е издадена фактура на името на настоятелството, която била осребрена в София от бюджета му. А той се образува от дарения и от таксите за съботно-неделните курсове по математика (около 1 млн. лева за 1 г.), които още веднъж родителите заплащат.

Според родителите това не е индивидуален случай - децата им вървят на доста надпревари отвън София всяка година - и че сумите във фактурите са повишени по отношение на действително направените разноски. Сигналът обаче е за едно съответно съревнование и провеждането му от 2013 до 2016 година в това число.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР