Софийска градска прокуратура напълно уважи исканията на Изправи се.БГ и

...
Софийска градска прокуратура напълно уважи исканията на Изправи се.БГ и
Коментари Харесай

По искане на Изправи се прокуратурата протестира цената на водата в Бургас

Софийска градска прокуратура изцяло почете настояванията на Изправи се.БГ и стачкува решението на КЕВР за установяване цената на водата в Бургас от 1 август 2022г. КЕВР позволи повишаване от 60% до равнища от 4,39лв/м3.
На 9 август 2022г. госпожа Мая Манолова и деятели на Изправи се Бълагрия внесоха сигнал в прокуратурата с искане да апелира решението на КЕВР за повишение цената на водата. Тогава госпожа Манолова предизвести, че само прокуратурата има пълномощия да апелира тези цени и че жалбите на кметовете на някои общини са единствено пиар акции за изчистване на съвестта откакто общинските им препоръки са подкрепили бизнес проекта на ВиК асоциацията.
Предният ден от Изправи се.БГ внесоха искане и до ВиК – Бургас с искане да не се възползват от пределната цена на водата, избрана от КЕВР и да не позволяват 60% повишаване цената на водата, само че от сдружението не се съобразиха с това искане на гражданската платформа.
След сигнала на Изправи се.БГ прокуратурата е поискала и прекъсване на предварителното осъществяване на решението на КЕВР, което дава опция на съда да спре използването на по-високата цена, до момента в който тече делото. Редом с цената от 1,08,2022г. е обжалван и бизнес проектът на ВиК Бургас, който планува до 2026г. цената на водата да доближи 5,19лв/м3.

Сигналът на Изправи се.БГ до прокуратурата можете да намерите тук:
Протестът на прокуратурата можете да прочетете тук: 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР