Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен

...
Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Извънредни новини за Манол и Николай от натъпкания с 325 кг. кока апартамент в "Студентски град"

Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Николай Петров и Манол Николов за осъществено от тях закононарушение по член 354а, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване.

По обяд на 24.05.2020 година полицейски чиновници открили лек автомобил „ Мерцедес “, паркиран в тревна повърхност зад блок 11-13 в ж.к. „ Студентски град “ в столицата. На шофьорското място в колата седял Николай Петров. Поведението му се сторило съмнително на органите на реда. Попитали го дали държи неразрешени от закона движимости. Мъжът признал, че в багажника има кокаин.

При изискванията на необходимост МПС било претърсено, а Петров арестуван. В автомобила били открити и конфискувани два сака, съдържащи 40 пакета облепени с кафяво тиксо. Във всеки един от тях имало бяло вещество, за което след това е било открито, че е кокаин. Общото тегло на дрогата, открита в паркирания автомобил, възлиза на 39,729 кг, на стойност 9 335 959 лв..



В хода на следствието е било изяснено, че арестуваният мъж, през м. февруари 2020 година, бил наел ателие в постройка на ул. „ Професор Атанас Иширков “ в ж.к. „ Студентски град “.

Освен него въпросният парцел бил трайно населяван и от Манол Николов. В резултат на осъществено претършуване в долап и дрешник било намерено огромно количество опиат, разпределен в 327 пакета. Общото му количество е 325,041 кг, чиято стойност възлиза на 78 785 294 лв..

В ателието били открити и конфискувани електронна везна, машина за вакуумиране, както и тетрадка. В нея имало ръкописни записи, числа и знаци, осъществени от Николов. От наличието й се разбирало за обособени пресовки дрога, внасяна и изнасяна от ателието, обща численост, типове опиат, с оглед щампите (картинки) върху опаковките.

Върху движимостите били открити дактилоскопни следи и клетъчен материал, съвпадащ с ДНК профилите на двамата обвинени.

Предстои делото да продължи в съда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР