Софийска градска прокуратура е прекратила проверката срещу бившия директор на

...
Софийска градска прокуратура е прекратила проверката срещу бившия директор на
Коментари Харесай

Прокуратурата прекрати проверката срещу Пламен Моллов за предлаган подкуп на директора на БАБХ

Софийска градска прокуратура е прекратила инспекцията против някогашния шеф на Българска организация за сигурност на храните (БАБХ) Пламен Моллов за предлаган рушвет заради липса на доказателства.

Това се споделя в известие на Моллов, изпратено до Свободна Европа.

„ Казусът “Капитан Андреево ” беше употребен като оправдание за политическо оцеляване, само че се трансформира в управническо крушение “, се споделя в известието на Моллов.

Заместник-административният началник и представител на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова сподели пред  " Дневник ", че откакто е извършено следствие досъдебното произвеждане е прекъснато.

" Не сме намерили задоволително доказателства за осъществено закононарушение. Назначена е компютърно-техническа експертиза на записа, само че не можем да влезем в елементи, защото постановлението предстои на надзор ", сподели Петрова.

Прокуратурата стартира инспекция по запис, публикуван при започване на юни. В него двама мъже беседват за лабораторията за фитосанитарен надзор на граничния пункт „ Капитан Андреево “. Записът беше изпратен до публицистичните пощи от неизвестен имейл. Аудиото беше съпроводено с текст, в който се твърди, че той е обвързван с „ несполучлив опит на мафията да подкупи изпълнителния шеф на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) проф. доктор Христо Даскалов, с цел да не се меси по контрола на границата “.

Даскалов удостовери, че той е единият участник в диалога, а другият е Пламен Моллов. По думите на Даскалов му е била предлагана директория, цялостна с към 100 хиляди лв..

След експлоадирането на абсурда Пламен Моллов беше отхвърлен от партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев „ Български напредък “. Христо Даскалов е в отпуск като шеф на БАБХ, тъй като е претендент за народен представител от „ Продължаваме промяната “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР