Софийска градска прокуратура е изпратила предложение до Върховна касационна прокуратура

...
Софийска градска прокуратура е изпратила предложение до Върховна касационна прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска от Украйна екстрадиране на Евелин Банев-Брендо

Софийска градска прокуратура е изпратила предложение до Върховна касационна прокуратура за правене на молба за екстрадиция до Министерството на правораздаването на Украйна по отношение на българския жител Евелин Банев за екстрадиция в България, оповестиха от прокуратурата.

56-годишният Евелин Банев е бил наказан с влезнала в действие присъда на 26.04.2018 година за осъществени от него закононарушения по член 321, алинея 3, алт. 2 (ред. Дъждовни води, бр. № 92/2002 г.), прочие 3, т. 2, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс. Той е бил приет за отговорен за това, че за времето от 17.10.2002 година до 30.05.2005 година взел участие в проведена незаконна група, основана с незаконна цел (по член 253 от НК) – осъществяване финансови интервенции с парични средства, за които участниците знаели, че са добити от противозаконен трафик на наркотични субстанции. Осъденият Евелин Банев работил дружно със Симо Карайчев и Константин Дишлиев (починал). ОПГ работила на територията на Република България, Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия, Британски Вирджински острови, Съединени американски щати, Конфедерация Швейцария и Република Австрия.

Финансовите интервенции включвали внасяне в брой и нареждания за преводи на парични суми от разнообразни банкови сметки на компании в чужбина към България за кредитиране на активността на акционерното сдружение „ П.Ф.Ю. “ – гр. София.

С окончателната присъда на Върховния касационен съд на наказания Евелин Банев е било наложено наказване „ отнемане от свобода” за период от шест

години при първичен „ строг” режим. То не е било приведено в осъществяване, заради неустановяване на наказания, след което той е бил разгласен за търсене от органите на Министерство на вътрешните работи.

На 20.07.2018 година Софийска градска прокуратура е издала против него и Европейска заповед за арест, въз основа на която Е.Б. е бил разгласен за интернационално търсене в Шенгенската осведомителна система (ШИС).

Понастоящем се правят дейности по екстрадиционното произвеждане на арестуваното в Украйна лице, оповестява БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР