Софийска градска прокуратура е изпратила постановление на Специализираната прокуратура към

...
Софийска градска прокуратура е изпратила постановление на Специализираната прокуратура към
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва кмета на Септември за 13 млн. лв. щети

Софийска градска прокуратура е изпратила разпореждане на Специализираната прокуратура към Специализирания углавен съд с 14 тома и 5283 страници доказателствен материал с осъществени нарушавания от кмета на Община Септември Марин Рачев, оповестява предприемчив комитет ”Да спасим Община Септември ”. Информират, че рещу септемврийския градоначалник има задоволително събрани доказателства за осъществени закононарушения, заради което следва да се образува наказателно произвеждане.

" Извършените закононарушения са от компетентността на Специализирания углавен съд, респективно способена да образува наказателно произвеждане да организира следствие се явява Специализираната наказателна прокуратура ", написа още в постановлението, представено от инициативния комитет.

Цитирани са данни за тежки нарушавания на Закона за публичните поръчки - разпределяне на поръчки по шуробаджанашка линия, липса на извършени процедури и надзор по осъществяването на поръчките, подправена отчетност и други Представени са доказателства за връзка с дамата на кмета и договорка с компания на нейна втора братовчедка. В преписката са налични данни от инспекции на ДАНС и отчет от инспекция на АДФИ за работата на Рачев.

" От взетите пояснения на засечените лица е видно, че компаниите нямат нужната техника и работна мощ за осъществяване на заложените действия. Те не могат да обяснят какви тъкмо действия са осъществени, което е причина да се счита, че компаниите им се ръководят от други лица. По мнение на специалисти в строителния бизнес нанесените вреди на община Септември от гореизложената информация възлизат на към 13 000 000 лв. ", написа в постановлението, упоменато от " Да спасим Община Септември ".

Инициативният комитет напомня, че сега против Марин Рачев тече дело за укриване на налози в изключително огромни размери - над 150 000 лв.. Поредното съвещание по делото е извършено в понеделник в Окръжния съд в Пазарджик, на което са изслушани експертизи, които сочат, че са налице укрити данъчни отговорности.

В началото на лятото на против дейностите на Рачев, като кмет се учреди предприемчив комитет " Да спасим Община Септември ". Гражданите от общината стачкуваха против метода му на ръководство на общината и алармираха неведнъж за груби нарушавания при разходването на обществени средства и неналичието на отчетност и връзка с обществеността.

Инициативният комитет напомня, че преди да бъде определен за кмет от ГЕРБ Марин Рачев придобива скандална популярност и в следствие на БТВ за противозаконен рандеман на естествени запаси от река Чепинска. След като материалът е излъчен по малкия екран, разрешителното на компанията му за рандеман на инертни материали е лишен.

Очаква се резултат от прокурорската инспекция по случая. С последните промени в Наказателен кодекс кражбата и противозаконния рандеман на естествени благосъстояния се санкционира с отнемане от независимост до 8 години и упованията на жителите са за съществени санкции против Рачев. От инициативният комитет са подготвени за нови протестни дейности до момента в който не се вземат ограничения за отстраняването на кмета до момента в който текат следствията.

Според предоставената информация от инициативния комитет " Да спасим Община Септември " и предоставените от тях данни от прокуратурата е видно, че:

Изложените обстоятелства позволяват, че са на разположение кръгове, към кмета на община Септември, които пазят частни корпоративни ползи за сметка на бюджета на община Септември и държавния бюджет. Лицата Гергана Стоянова, Светла Димитрова и Владимира Бояджийска са притежатели или в ръководството на 11 компании, които са спечелили публични поръчки или извършват услуги по контракт с община Септември.

Гергана Симова Стоянова живее на брачен начала със Стоимен Димитров Загорски. Стоимен Загорски е притежател на компании " Чепинска кариера " ЕООД и " Менсъл груп " ЕООД. В тези същите компании като шеф и в следствие " притежател в сянка " е взел участие и Марин Рачев, сегашен кмет на община Септември.

В сегашния миг Стоимен Загорски, по думите на майка му е чиновник в община Септември. Светла Стоименова Димитрова е майка на Стоимен Димитров Загорски. Владимира Йорданова Бояджийска е брачна половинка на Пламен Димитров Бояджийски. Пламен Бояджийски е в извънредно близки другарски връзки с кмета на община Септември Марин Рачев.

С тъщата на МаринРачев, Ванюша Атанасова Петрова и сестрата на Марин Рачев, Татяна Василева Петлова са ръководството на Сдружение ФК " Локомотив 1925 ". Отделно от това Владимира Бояджийска и брачната половинка на кмета Марин Рачев — Васка Рачева са в роднинска връзка по съребрена линия (втори братовчеди).

Владимира Бояджийска като притежател на компания " Лео газ 80 " ЕООД е притежател на парцела, на който е издигната бензиностанция, находяща се на входа на гр. Септември. Бензиностанцията е благосъстоятелност на Марин Рачев. На логото е изписано " Рачев " и в сегашния миг.

Бензиностанцията е отдадена чартърен на компания " ОЙЛ Транс-ПЗ " ЕООД, притежател на компанията е Станимира Тодорова Асиева, за която се допуска, че е сложено лице на кмета на община Септември Марин Рачев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР