Софийска градска прокуратура днес внесе обвинителен акт в съда срещу

...
Софийска градска прокуратура днес внесе обвинителен акт в съда срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата с обвинение към бивш вицепремиер

Софийска градска прокуратура през днешния ден внесе обвинителен акт в съда против Илко Семерджиев – длъжностен заместител министър-председател по обществени политики и длъжностен министър на опазването на здравето в служебното държавно управление през 2017г.

Той е упрекнат за това, че на 24.03.2017г. в гр. София е използвал заплашване, за да принуди шефа на Изпълнителна организация по медикаментите към Министерство на здравеопазването, да назначи съответно лице за заместник- изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по медикаментите към Министерството на здравеопазването.

Според прокуратурата държанието на Илко Семерджиев е било стимулирано от отвод, необорим с открития спор на ползи в тази ситуация.

Подразнен от това Илко Семерджиев, възползвайки се от властовата си позиция е заплашил с уволняване шефа на Изпълнителна организация по медикаментите, в случай че не промени решението си.

Ако бъде приет за отговорен, Семерджиев може да получи наказване до шест години „ отнемане от независимост “. Към сегашния миг по отношение на него е избрана мярка за неотклонение „ подписка “.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР