София. Започна военният парад по повод Деня на храбростта и

...
София. Започна военният парад по повод Деня на храбростта и
Коментари Харесай

Започна военният парад по повод Деня на храбростта и 140-ата годишнина от създаването на Българската армия

София. Започна военният церемониал във връзка Деня на храбростта и 140-ата годишнина от основаването на Българската войска, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Командващ парада е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. По традиция парадът ще бъде открит от вертолет „ Ми–17 ” на Военновъздушните сили, носещ националния байрак на Република България. При осъществяването на Националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта.
Във военния церемониал вземат участие над 1600 военнослужещи от Въоръжените сили, Гвардейският внушителен духов оркестър с духовите оркестри на типовете въоръжени сили, знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини на Българската войска.
За първи път във военния церемониал на 6 май ще взе участие и внушителен блок на Армията на Република Македония.
На парада ще бъдат показани 52 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните и зенитно-ракетни войски, както и 14 вертолета и самолета на Военновъздушните сили.
Официални лица на парада са президентът Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати, министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, висши офицери от Българската войска. На събитието участва и заместник-министърът на защитата на Република Македония Беким Максути и началникът на Генералния щаб на Армията на Република Македония генерал-лейтенант Методия Величковски.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР