София. Започна възпоменателна церемония пред Мемориала на Одринци по повод

...
София. Започна възпоменателна церемония пред Мемориала на Одринци по повод
Коментари Харесай

София: Стотици родолюбиви граждани се събраха на възпоменателна церемония пред Мемориала на Одринци по повод Деня на Тракия

София. Започна възпоменателна гала пред Мемориала на Одринци във връзка Деня на Тракия и 106-ата годишнина от Одринската епопея, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Преди началото на церемонията бяха поднесени венци пред паметника на Антим I. Стотици жители с български трибагреници, на които с червени букви е изписано „ Тракия “, се събраха пред Мемориала на Одринци. В събитието вземат участие и десетки възпитаници от столични учебни заведения.
Сред формалните лица са заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, националният представител от ПГ на ГЕРБ Станислав Иванов, заместник-председателите на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и Христо Проданов и водачът на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, ръководителят на Съюза на Тракийските сдружения Красимир Премянов, заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева и други.
В събитието вземат участие гвардейци и представителният гвардейски духов оркестър. В парк „ Св. Никола “ звучат патриотични песни и военни маршове, измежду които „ Шуми Марица “, „ Край Босфора звук се подвига “ и „ Заветът на дедите “.
Деница КИТАНОВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР