София. Зам.-председателят на Европейската комисия (ЕК) Юрки Катайнен се включи

...
София. Зам.-председателят на Европейската комисия (ЕК) Юрки Катайнен се включи
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК Юрки Катайнен се включи в дискусия с членовете на “Образование България 2030”

София. Зам.-председателят на Европейската комисия (ЕК) Юрки Катайнен се включи в полемика с членовете на “Образование България 2030 ”. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. След като взе участие в учредяването на сдружението през 2015 година, заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен още веднъж сподели поддръжката си към организацията и българското обучение.
„ В кратковременен проект ограниченията за възстановяване на образованието могат да се концентрират върху разширение обсега на професионалното обучение и образование в партньорство с бизнеса. В дълготрайна вероятност образованието би трябвало да се развива посредством вложения в развиването на учителите и приобщаващо обучение за всички от обществото. “ Toва съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, отговарящ за работните места, растежа, вложенията и конкурентоспособността, по време на полемика с представители на съдружие “Образование България 2030 ” в София.
„ Приоритет на държавното управление ни е просветителната система да обезпечи еднакъв достъп дон качествено обучение, т.е. еднакъв достъп до положителни учители. От една страна сме поели ангажимент за нарастване на заплатите на преподавателите, а от друга – за включването на всички деца във образователен и учебен развой в детските градини и учебните заведения, “ съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
“Приетият през предходната година закон за предучилищното и учебното обучение е стъпка в правиланата посока, тъй като вкарва основни компетентности като неделима част от подготовката на учениците. За да има триумф това, в ОБ2030 имаме вяра, че би трябвало да се подобрят педагогическите стратегии в университетите и да се вкара преподаването на умения като част от подготовката на училителите, ” сподели българският евродепутат Ева Майдел, която е измежду учредителите на съдружие “Образование България 2030 ”. Тя се включи в полемиката с видео връзка от Брюксел
Това беше втора среща на зам.-председателя на Европейската комисия със сдружението, което сплотява бизнеса и неправителствените организации, работещи в образованието. В началото на 2015 година той участва на неговото основаване. “Подкрепата на господин Катайнен е явен знак какъв брой значима е задачата на нашата общественост и демонстрира, че работата, която вършим, способства за развиването на българското общество, ” уточни изпълнителният шеф на “Образование България 2030 ” Веселин Димитров. Той дефинира годишния мониторингов отчет на сдружението като най-важния план на сдружението. Той включва разбор на основни знаци за просветителната система и разкази за действителността от българските учебни заведения.
“Образование България 2030 ” има неповторим за Европа формат. Сдружението сплотява някои от най-големите компании в страната с експертизата на водещите неправителствени организации в образованието и напъните на обществени фигури за по-широк достъп до качествено обучение.
„ Образование България 2030 “ сплотява напъните на над 40 организации от обществения, частния и гражданския бранш в страната и обществени фигури. Сдружението работи за това българското учебно обучение да дава опция на всяко едно дете да получи нужните познания и умения, с цел да бъде в бъдеще сполучливо осъществен член на обществото. Членовете на сдружението са заложили измерими цели за резултатите от българското обучение до 2030 година Целта на “Образование България 2030 ” е да задейства жителите и политическата класа да работят дружно за по-широк достъп до качествено обучение.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР