София. Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова се срещна днес с

...
София. Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова се срещна днес с
Коментари Харесай

Заместник-министър Десислава Ахладова се срещна с председателя на Нотариалната камара на Германия

София. Зам.-министърът на правораздаването Десислава Ахладова се срещна през днешния ден с ръководителя на Нотариалната камара на Германия доктор Йенс Борман. На срещата участва и Димитър Танев, ръководител на българската Нотариална камара. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването .
Зам.-министър Ахладова срещна детайлно доктор Борман с практиките в региона на дружественото право у нас по отношение на идния спор към подготвяния от Европейската комисия пакет от промени, свързани и с неговата цифровизация.
Тя посочи, че Единният търговски указател, който действа извънредно сполучливо от 2007 година, дава опция на сдруженията да се записват напълно по електронен път. Това обаче не изключва нуждата от авансово нотариално засвидетелствуване на редица обстоятелства и условия, преди представянето на документите по електронен път.
„ Като предстоящ ръководител на Съвета на Европейски Съюз следим с извънреден интерес разискванията към дигитализацията на дружественото право. Страната ни ще се стреми да търси най-благоприятен баланс сред ползите на страните членки, като един от главните акценти ще е предвиждането на задоволителни гаранции за правната сигурност в гражданския оборот “, сподели още зам.-министър Ахладова.
Тя и доктор Борман се сплотиха към тезата, че при внедряването на дигитализацията би трябвало да има еластичност, която да разреши на обособените страни членки да запазят построените положителни практики в системите си, като в оптималната степен продължат да подсигуряват сигурността на жителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР