София заедно с още осем европейски столици – Рим, Париж,

...
София заедно с още осем европейски столици – Рим, Париж,
Коментари Харесай

София ще чисти въздуха заедно с още осем столици. Това е така, защото…

София дружно с още осем европейски столици – Рим, Париж, Амстердам, Мадрид, Копенхаген, Виена, Брюксел и Хелзинки – изпрати общо писмо до Съвета на Европейски Съюз и до Европейската комисия, в което се упорства за въвеждане на единни ограничения за понижаване замърсяването на въздуха от превоз.Кметовете на градовете означават, че превозът е един от секторите, при които количествата на излъчванията на парникови газове не престават да нарастват. Според тях, преустановяването на тази наклонност се състои в предприемане на съответни, единни ограничения, които да намерят следващо отражение и в националните законодателства.
Кметовете показват още, че в случай че ограниченията не се вземат в незабавен порядък, има риск задължението, стихотворец със Споразумението от Париж за понижаване каузи на въглеродните излъчвания от превоз с 95% до 2050 година, да не бъде реализиран.
Три са главните дейности, за които кметовете на градовете упорстват в писмото си към европейските институции:
– До края на 2017 година да бъде финализирана европейската промяна за типово утвърждение, да бъдат въведени наложителни автомобилни проби на европейско и национално равнище, както и непоколебим контрол от организациите, виновни за надзор върху тестванията на излъчвания на транспортните средства на национално равнище.
– Да се изработят общи стандарти за допустимите излъчвания на въглероден диоксид с небосвод 2025 година и 2030 година, като задачата е последователно понижаване на излъчванията от стандартни транспортни средства и необятно въвеждане на транспортни средства с нулеви излъчвания, в това число от колите.
– Да се добавят съществуващите регулации за въглеродни излъчвания от коли със наложителни цели за продажба на транспортни средства с нулеви излъчвания, като се обезпечи Европейски пазар за нулеви излъчвания.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР